Tidrapport – tidigare kommentarer

I och med att tidrapporten flyttade från fristedt.org till lillahusetiskogen.se tappade jag kommentarer. Jag tänker att de kan vara bra att ha kvar som stöd i din beslutsprocess. Här är tidigare dialoger:

Bernt Eklindh (8 december, 2020 kl. 11:11)
Väldigt användbar, och otroligt lätt att jobba med!

Patrik Haglund (23 december, 2021 kl. 12:25)
Enkel och snygg, bättre än flera mallar som kostar

Svar: Peter (23 december, 2021 kl. 12:45)
Tack tack!

Jonas 8 (20 februari, 2022 kl. 19:19)
Hej
Verkar en bra mall !
Men fältet noteringar skulle vara större
Om man skulle leta fel

Svar: Peter (21 februari, 2022 kl. 14:52)
Kul att du gillar tidrapporten Jonas.
När jag ritade upp sidan ville jag hålla den hyfsat smal, men om du vill ha en bredare kolumn för notering kan du enkelt ändra bredden efter eget behag:
1) klicka på menyn/fliken View i Excel
2) kryssa i (Show) Headings
3) placera muspekaren på gränsen mellan kolumnrubrikerna O och P (muspekaren ska vara en dubbelriktad pil)
4) håll nere vänster musknapp och dra åt höger så att kolumn O blir lagom bred för dig
alternativt
3) klicka med höger musknapp på kolumnrubrik O
4) välj Column Width och ange ett större tal och klicka på OK
5) avkryssa 2) ovan

Nomi (4 mars, 2022 kl. 11:02)
Hej Peter! Tack för mallen!
Om man arbetar några månader i annan omfattning än övriga – hur rättar jag lättast till detta i dessa månadsblad (t.ex. normalt 80% och så 50% någon månad)?

Svar: Peter (5 mars, 2022 kl. 10:28)
Hej Nomi,
Tack för att du använder tidrapporten.
Jag har beskrivit en sådan situation på sidan https://lillahusetiskogen.se/tidrapport-sa-har-funkar-det/
Scrolla ner till rubriken ”Den här månaden arbetar jag så här många % av min normaltid”. Hoppas det svarar på din fråga? Om inte, återkom.

Thomas (18 januari, 2022 kl. 10:01)
Fantastiskt bra tidrapport, hjälper mig mycket, men en fråga. Visas mertiden bara för en resp månad? Eller är den mertid som visas en månad, ett aktuellt saldoutifrån tidigare månader? Frågan uppstår när det blir minus vissa månader och plus andra och jag har inte förstått ifall tidrapporten automatiskt håller kolla på totala summan av +/-mertid. Eller om man använder sammanställning och summerar där?

Svar: Peter (22 januari, 2022 kl. 11:37)
Tack för glada tillrop och för frågan Thomas!
All tid hålls ihop per den dag och den månad tiden är registrerad. Jag för inte över några värden framåt från månad till månad, exempelvis från januari till februari.
Min tanke med mertiden är antingen som ett påslag eller korrigering av ordinarie arbetstid (”jag var tvungen att gå tidigare men arbetade i kapp på kvällen”) eller som ett sätt att snabbt registrera timmar (”jag var inte på plats, men över dagen arbetade jag tre timmar med rapporten”).
Alla tider summeras över dag och månad på sitt månadsblad och summeras på bladet Sammanställning tillsammans med lite enkel statistik.
Jag är inte helt säker på vad du efterlyser. Men man skulle kunna göra en variant av kolumnen ”h +/- av normal arbetsmånad” på bladet Sammanställning. Den visar ju din arbetstid i relation till en ”normaltid” på åtta timmar om dagen. Det värdet skulle kunna justeras efter din arbetstid, alltså om du har en daglig arbetstid på mer eller mindre än åtta timmar. En ”h +/- av din arbetsmånad”.
Skulle det lösa ditt ”problem”? Om du vill fortsätta dialogen utanför den här webbsidan är du välkommen att mejla [adress borttagen 220430 pga att det börjar komma spam till den].

Jonas (1 mars, 2022 kl. 11:20)
Hej
fråga
att lägga till så att om det är en av helgdagarna så markeras datum & Tid röd ,kanske man skriver vilken typ i fritext och jag har lite svårt att se hur jag skall kunna skapa nästa år allt lägga till förra årets timmar

Svar: Peter (1 mars, 2022 kl. 19:01)
1) att lägga till så att om det är en av helgdagarna så markeras datum & Tid röd
Tidrapporten är så fyrkantig att för att en dag ska markeras som helgdag ska första in-värdet vara 0. Datum markeras då i röd färg. Ett sätt att komma en bit på vägen (tror jag) skulle vara att om första in-värdet är 0 (alltså helgdag) samt ”Total hh:mm” är större än 0 (alltså man har skrivit in en tid på andra in/ut-värdet och/eller på mertid) så markeras ”Total hh:mm” i röd textfärg.
2) kanske man skriver vilken typ i fritext
Osäker vad du menar här.
3) jag har lite svårt att se hur jag skall kunna skapa nästa år allt lägga till förra årets timmar
Tänker du dig att du ska ha flera år i samma Excelfil?
Mejla mig på [adress borttagen 220430 pga att det börjar komma spam till den] så reder vi ut det här 🙂

Länkar: